Trainster

Therese Schaalje Welkom! Ik ben Therese Schaalje, oprichtster van deze website en trainster mindfulness; interne begeleider, getrouwd en moeder van 3 kinderen.

Het mindfulnessprogramma heeft mij op persoonlijk vlak maar eveneens op de werkvloer enorm veel gebracht. Met 3 kinderen, een drukke baan, huishouden, sporten en het onderhouden van vriendschappen was ook het "jongleren" mij geheel niet vreemd.

Zoveel te doen maar te weinig tijd. Het gevoel vaak achter de feiten aan te lopen, gaf dan ook weer een schuldgevoel: er was namelijk altijd wel iets waar ik te weinig tijd aan besteed had. Zo ook het piekeren... lang wakker liggen of situaties in gedachten uitgebreid maar blijven analyseren. Na de training bemerkte ik daar een zeer positieve verandering in: een denker ben en blijf ik maar mijn gedachten nemen het niet meer zo van mij over. Ik kan er nu afstandelijker naar kijken en van daaruit bewustere keuzes maken. Waar ik eerst in een sneltrein stapte en onderweg vooral geen tot weinig rust nam en alles onder controle probeerde te houden, neem ik deze rust nu wel waardoor ik juist veel scherper en geconcentreerder blijf. Ben ik door de training een ander mens geworden? Nee, gelukkig niet! Maar ik leef nu wel bewuster en kan nu beter met de "golven" van het leven omgaan. Vandaar mijn motivatie om de mindfulness-opleidingen MBCT-trainer, MBCT/MBSR-trainer (*) en Mindfulness voor kinderen te gaan volgen en in 2014/2015 met succes af te ronden.

Met mijn diploma's en ervaringen op zak startte ik met het geven van trainingen, waarna mijn enthousiasme om hierin verder te gaan alleen maar groter werd. Ook mijn cursisten hebben namelijk veel profijt van de training, zoals bijvoorbeeld één van hen in de evaluatie aangaf:

"Ik vind de training heel waardevol en gun anderen ook die nieuwe inzichten waar je je leven lang wat aan hebt!"

Het oprichten van B-LifeFull werd daarna de volgende logische stap. Ik volg tijdens mijn trainingen het officiële MBCT/MBSR programma maar verwerk hierin wel mijn eigen inzichten, zoals meditatie en Oosterse wijsheid vertaald naar de Westerse wereld met daarbij vooral een koppeling naar de praktijk. Geen zweverigheid of warrige taal maar duidelijke informatie en concrete handvatten. Voor mij en vele anderen is het programma de perfecte combinatie: meditatie om even uit de automatische piloot te kunnen stappen en cognitieve therapie om kritisch naar je eigen handelen te kunnen kijken en op die manier een bewuste keuze te maken.

Om een verandering teweeg te brengen kan het één niet zonder het ander. Daarbij bewuster leven in het hier en nu... het klinkt een beetje als een hype maar het is zo waar! De veelheid van prikkels, de drukte om je heen en stress of problemen... Ik kan het niet bij je wegnemen maar ik kan je wel de tools aanreiken om er mee om te leren gaan. En dat doe ik met veel enthousiasme en passie!

MBCT = Mindfulness Based Cognitive Therapy
MBSR = Mindfulness Based Stress Reduction

B-LifeFull is geregisteerd bij de kamer van koophandel onder nummer 64843688 en ik ben lid van de VVM (Vereniging voor Mindfulness).